Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

de Sidy in Prajituri, 7 Apr 2011 | 7656 vizualizari

 

Si daca nu ne place cacaoa sau ciocolata in prajituri....credeti ca nu pot sa fac kreme a la kreme ???
Da de unde....priviti si gustati ...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic crema Ole capsuni
  • 1 plic crema vanilie
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 100 g ciocolata cu alune
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata:

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare. Adaugam praful din crema de vanilie si amestecam pina se omogenizeaza.

Intr-o tava de 22 X 30 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt , punem aluatul si il dam la copt la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru aproximativ 30 minute. Cand blatul este copt,il scoatem si il lasam la racit.

Intr-un bol preparam crema de capsuni. Mixam laptele, frisca si praful de la crema pina cand crema se ingroasa. Acoperim blatul cu aceasta crema si pregatim glazura.

Intr-o craticiora punem 2 linguri de apa si 2 linguri cu zahar pe care le lasam sa fiarba pina se topeste zaharul.Adaugam lichiorul si ciocolata rupta in bucati.Amestecam pina se topeste ciocolata. Adaugam apoi untul si amestecam sa se omogenizeze bine, apoi lasam la racit. Cand este rece adaugam glazura peste crema de capsuni si dam prajitura la rece pentru 4-5 ore. Apoi putem sa o feliem , neuitand sa dam cutitul prin apa rece atunci cand taiem prajitura.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foi cu caramel "Rodica"